neděle 11. listopadu 2012

9.11., pátek: Film production

 

Tak dneska vstávačka ještě o něco dřív než jindy, okolo 5:20…Sprcha atd…A potom už šup nejdřív do školy, setkat se setudentama, kteří pracují na filmové produkci a je jich cca 24 a potom I s nimi na místo natáčení. Je to celkem blézko Chandrovo současného domu, ale hlavně na místě jeho bývalého bydliště.

Když byl ještě Godwin v Sisčině bříšku, tak protože nějak nebylo moc peněz na to stavět dům nebo tak něco, chtěli si vzít jen nějakej levnej nájem a šetřit na dům. Proto šli bydlet do domečku, který stojí asi tak 2-3 metry od kolejí. Každých asi tak 40 minut tudy projíždí vlak a dělá to neuvěřitelnej rámus. Jen si představte, že vlak jezdí I v noci a jede jen 3 metry od vaší hlavy…Nicméně nájem byl hodně nízký a tak to vzali. Bydleli tu dva roky, než se přestěhovali na místo, kde už se dalo nějak žít, kde teď mají svůj současný domek u pole.

No a právě tady u kolejí se natáčí první záběry krátkého studentského filmu tvořeného studenty Cor Jesu. Celkem to bude trvat 3 dny – pátek, sobota, neděle. Ráno jsem si říkala, co tu dělám, stejně s ničím moc nepomůžu, nikomu nerozumím, můžu jen tiše pozorovat a na to, že v plánu je tpčit od 7 od rána do noci, nevím, jestli to byl nejlepší nápad.

Ale pak jsem se trochu rozmluvila se studenty, I byla sranda, šílený vedro, šla jsem se projít a koupila Chandrovi Colu, ať ho to trochu vzpruží, od rána tu pobíhá a pomáhá jim všem. Vlastně by si měli všechno studenti udělat sami – režii, produkci, kameru, kostýmy, líčení…ovšem je jasný, že to je jen teorie a v praxi potřebují dost pomoct. I tak si to ale všechno dost užívají. Ti, co zrovna nemají co na práci, tak blbnou u kolejí, dělají si prču jeden z druhého. Jsou tu studenti ze 3 různých tříd, tak se I poznávají navzájem.

Krátký film má být v konečném efektu o chlapci a děvčeti z nižší společenské třídy žijící tady u kolejí, kteří vyrůstali bez táty. Proto jejich jediná opatrovnice je jejich nemocná matka. Děti jsou ale dost v čudu – syn tráví hodiny a hodiny hraním videoher a dcera je chycená ve světě prostituce a závislá na nakupování nových a nových věcí. Všechno vyvrcholí tím, že matka už to nezvládne, dostane mrtvici a zemře. Až teprve potom si děti uvědomí, co se stalo a že se teď musí vypořádat se životem sami…Celkem síla.

Natáčení probíhá, do toho začne pršet a atmosféra je ještě hustší a lepší, když do vydatného deště přejíždí burácející vlak, fakt to stojí za to. Canting vybrl tohle místo moc dobře. Po dešti je hned mnohem lepší vzduch, není takové dusno a taky se příjemně ochladilo. Hm…užíváme si atmošku a natáčení posledních scén…Smile

1 komentář: