sobota 19. května 2012

Den 93. - čtvrtek: Mindmap a loučení s Lukaszem


Čtvrtek byl hodně ve znamení posledních příprav na Bali, balení a tak, ale dopoledne jsme s Janine a Paulem – neboli zkráceně „Nin“ a „Pau“ stávili v Co Jesu, hodně jsem ten den docela učila, dělala jsem tu svojí pezentaci a tak, ale nakonec jsme hlavně ten den chtěli udělat něco jako vééélkou myšlenkovou nástěnnou mapu o tom jak se liší nebo spojují kultury ČR, Indo a Filipín. A k tomu jsme potřebovali studenty. A tak učitel Chandra nám svolal z každé třídy nějaké zástupce a odpoledne po skončení oficiální školy jsme je nahnali do jedný třídy, já jsem jim všechno vysvětlila, že to potřebujeme na exhibici, která bude příští neděli a že jen potřebuju jejich nápady a myšlenky, jelikož je to přece MINDMAP. Nejdřív se zdráhali, ale pak měli nápady a hodně nám pomohli a vznikla z toho asi po půl hodině hodně složitá mapka :D S Chandrou jsme to tak malinko předělali, aby to bylo o něco přehlednější a dalo se to aplikovat na véélikej papír, kterej bychom potom vyvěsili někde na exhibici jako výstavku :) 

Skončili jsme ve škole někdy okolo půl čtvrté a potom byl sraz v Coffee Break, kavárna na hlavní třídě Soekarno Hatta a tam bylo loučení s Lukaszem. Bylo to hezký, takový trochu smutný, trochu veselý, každej jsme mu něco řekli a tak a každopádně bez něj to bude jiný..Jasně, někdy byl Lukasz otravnej, ale byl to tdy pro nás takovej taťka, staral se o nás jako o svoje děti a my jsme mu taky přezdívali „PapaBear“ nebo „Daddy“ :)

Taky dostal dvě svíčky a měl je dát někomu, kdo mu nejvíc pomohl, koho si bude nejvíc pamatovat. A dal je samozřejmě Puput, do který byl taky i zamilovanej, ovšem Puput ho nechtěla :D I tak jí měl asi hodně rád, Puput byla hodně se stážistama ze školy SMA8, s náma z Cor Jesu byla víc Utari. No a druhou svíčku dal svýmu buddymu, který mu hodně pomáhal a taky s náma trávil hodně času. Jinak řekl, že kdyby měl ještě jednu, tak by jí dal Zaidovi, další skvělej AIESECář, kterej s náma podniká všechno možný a dělá si prču z toho, že on je další stážista „the boy from Bangladesh“, přitom ani neví co je hlavní  město Bangladéše :D Po loučení s Lukaszem jsme se ještě všichni sebrali a šli jsme do kina! :) To byl moc fajn zážitek, moje první kino tady v Indo a šli jsme na Avengers! Bylo nás dvanáct, dost dobrá parta lidí a film výtečnej v anglině s indonéskýma titulkama :) Pořádně jsme si to užili a pak už honem honem spát, zítra je další den a odjíždíme na Bali!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat